Back

Zapoznaj się z informacjami na temat przełomowych dokonań firmy NVIDIA w roku 2004, opublikowanymi w następujących wiadomościach prasowych. Kliknij na tytuł, aby zobaczyć pełną wersję informacji prasowej...

Technologia PUREVIDEO firmy NVIDIA zmienia jakość video w komputerach PC na jakość klasy kina domowego
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 20 GRUDNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, zaprezentowała w dniu dzisiejszym technologię NVIDIA® PureVideo™.

Procesor firmy NVIDIA do bezprzewodowych urządzeń multimedialnych dostępny w najnowszych telefonach III generacji
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 16 GRUDNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, poinformowała w dniu dzisiejszym, że dwóch wiodących operatorów telefonii komórkowej 3G działających w Europie i Japonii włączyło do swoich ofert telefony komórkowe firmy Motorola wyposażone w procesor NVIDIA GoForce™ 4000.

Firma NVIDIA wprowadza nowy układ GEFORCE 6200 z technologią TurboCache
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 15 GRUDNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, zaprezentowała w dniu dzisiejszym procesor graficzny GeForce™ 6200 z technologią TurboCache™.

Technologia TURBOCACHE firmy NVIDIA znalazła uznanie w oczach ponad 70 partnerów na całym świecie
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 15 GRUDNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, poinformowała w dniu dzisiejszym o szerokim zainteresowaniu branży właśnie przedstawioną technologią NVIDIA® TurboCache™.

Firma NVIDIA wyróżniona przez stowarzyszenie Fabless Semiconductor Association
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 13 GRUDNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, poinformowała w dniu dzisiejszym, że została wyróżniona dwiema prestiżowymi nagrodami branżowymi.

Studio Rhythm & Hues stosuje profesjonalne systemy graficzne oparte na układach graficznych NVIDIA QUADRO FX
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 8 GRUDNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, poinformowała w dniu dzisiejszym, że studio Rhythm & Hues ujednoliciło sprzęt wykorzystywany do tworzenia grafiki cyfrowej, który od tej chwili składa się wyłącznie z produktów NVIDIA Quadro® FX.

Firmy Sony Computer Entertainment Inc. I NVIDIA rozpoczynają prace nad procesorem graficznym dla systemu rozrywki komputerowej nowej generacji
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 7 GRUDNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych i firma Sony Computer Entertainment Inc. poinformowały o prowadzeniu wspólnych prac nad wykorzystaniem zaawansowanych technologii graficznych oraz nowatorskich technologii rozrywki komputerowej w oczekiwanym przez graczy na całym świecie systemie rozrywki komputerowej nowej generacji.

Firmy NVIDIA i Intel podpisały umowę o wymianie licencji oraz umowę licencyjną dotyczącą chipsetów
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 19 LISTOPADA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych i firma Intel Corporation ogłosiły w dniu dzisiejszym podpisanie wieloletniej umowy o wymianie podlegających patentom licencji, która dotyczy wielu linii i generacji produktów.

NVIDIA SLI - rewolucję rozpoczyna płyta główna ASUS A8N-SLI
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 17 LISTOPADA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, oraz firma ASUSTeK Computer International przedstawiły w dniu dzisiejszym pierwszą na świecie płytę główną oznaczoną logo NVIDIA SLI-Ready™, przeznaczoną do obsługi procesorów AMD64. Płyta główna ASUS A8N-SLI oparta na procesorze MCP NVIDIA nForce™4 SLI™ oferuje wydajność w grach i zaawansowane funkcje długo oczekiwane przez entuzjastów wydajności.

NVIDIA ogłasza dostępność układów GEFORCE 6600 GT dla komputerów ze złączem AGP
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 16 LISTOPADA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, potwierdziła w dniu dzisiejszym dostępność kart graficznych wyposażonych w układy NVIDIA® GeForce™ 6600 GT, przeznaczonych do komputerów z magistralą AGP.

Program certyfikacji i logo technologii NVIDIA SLI zdobywa szerokie poparcie branży komputerowej na całym świecie
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 10 LISTOPADA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, poinformowała w dniu dzisiejszym, że rozpoczął działanie ogólnoświatowy program certyfikacji i logo technologii NVIDIA® SLI™, w ramach którego testowane są karty graficzne, płyty główne oraz kompletne systemy komputerowe.

Studio Frantic Films będzie korzystać z programu NVIDIA GELATO przy produkcji nowych filmów
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 9 LISTOPADA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, poinformowała w dniu dzisiejszym, że studio Frantic Films, jedno z najdynamiczniej rozwijających się północnoamerykańskich studiów zajmujących się tworzeniem efektów wizualnych oraz animacji, podpisało umowę dotyczącą włączenia akcelerowanego sprzętowo programu do renderowania filmów Gelato do swojego procesu produkcyjnego.

Firma NVIDIA przedstawia procesor GEFORCE GO 6800 przeznaczony do najszybszych na świecie notebooków
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 8 LISTOPADA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, zaprezentowała w dniu dzisiejszym procesor graficzny GeForce™ Go 6800.

Najwięksi producenci wydajnych notebooków wybierają układ NVIDIA GEFORCE GO 6800
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 8 LISTOPADA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, poinformowała w dniu dzisiejszym, że procesor graficzny NVIDIA® GeForce™ Go 6800 będzie stosowany w wysoko wydajnych notebookach oferowanych przez największych producentów komputerów przenośnych. Alienware, Eurocom, Falcon Northwest, Hypersonic PC, iRU, MV, Prostar, Sager oraz VoodooPC już teraz oferują notebooki wyposażone w procesor graficzny GeForce Go 6800.

Program do renderowania filmów GELATO firmy NVIDIA dodaje zaawansowane opcje do oprogramowania ALIAS MAYA
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 2 LISTOPADA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, przedstawiła w dniu dzisiejszym program NVIDIA® Gelato™ 1.1 — najnowszą wersję programu do renderowania filmów z akceleracją sprzętową — który można nabyć bezpośrednio w firmie NVIDIA lub u jednego z reselerów na całym świecie.

Mobilny procesor NVIDII stosowany w linii produktów Thinkpad firmy IBM
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 27 PAŹDZIERNIKA 2004 - NVIDIA Corporation światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, ogłosiła w dniu dzisiejszym, że procesor graficzny GeForce™ FX Go 5200 będzie stosowany w notebookach ThinkPad G41 firmy IBM.

Technologiczna dominacja układów GEFORCE serii 6 spowodowała znaczący wzrost udziału w rynku firmy NVIDIA
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 27 PAŹDZIERNIKA 2004 - NVIDIA Corporation światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, poinformowała w dniu dzisiejszym, że powszechna akceptacja rynku dla wiodącej linii procesorów graficznych firmy NVIDIA wyniosła firmę NVIDIA na pierwsze miejsce pośród dostawców układów graficznych dla segmentu wydajnego (lub segmentu Microsoft® DirectX® 9.0) rynku kart graficznych.

Układy NVIDIA NFORCE4 przenoszą technologie PCI EXPRESS i SLI oraz obliczenia dotyczące zabezpieczeń na platformy AMD64
SANTA CLARA, KALIFORNIA - 19 PAŹDZIERNIKA 2004 - NVIDIA Corporation światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, ogłosiła w dniu dzisiejszym wprowadzenie na rynek nowej rodziny procesorów obsługi mediów i komunikacji (MCP) NVIDIA nForce™4 — rodzinę wysoko wydajnych, opartych na technologii PCI Express układów przeznaczonych dla rozwiązań opartych na architekturze AMD64.

Sun Microsystems i NVIDIA tworzą sojusz w dziedzinie profesjonalnych systemów graficznych
DENVER - Międzynarodowa wystawa SEG - 12 PAŹDZIERNIKA 2004 - firmy Sun Microsystems, Inc. i NVIDIA Corporation ogłosiły w dniu dzisiejszym współpracę w zakresie stosowania wiodących rozwiązań graficznych NVIDIA Quadro® w stacjach graficznych Sun Java™ z systemem operacyjnym Solaris™, Windows lub Linux.

NVIDIA oferuje kluczowe produkty i technologie dla systemu Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
SANTA CLARA, CA - 12 PAŹDZIERNIKA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, przedstawiła w dniu dzisiejszym pakiet technologii dla producentów komputerów i konstruktorów systemów, którzy będą dostarczać komputery z systemem Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005.

Procesor GEFORCE 6200 potwierdza pozycję lidera firmy NVIDIA również w segmencie ekonomicznych komputerów PC
SANTA CLARA, CA - 11 PAŹDZIERNIKA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, zaprezentowała w dniu dzisiejszym procesor NVIDIA® GeForce™ 6200 - nowy model akceleratora graficznego posiadającego architekturę i wydajność układów GeForce 6, tym razem dla rynku tanich komputerów.

NVIDIA GEFORCE 6 osiąga rekordowy wynik 7229 w teście 3DMARK05
SANTA CLARA, CA - 29 WRZEŚNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, ujawniła dzisiaj wyniki testów najnowszego benchmarka 3dMark™05 firmy Futuremark® Corporation przeprowadzonych na produktach NVIDIA.

Firma NVIDIA przedstawia pierwszy na świecie procesor grafiki 3D do bezprzewodowych urządzeń multimedialnych — GOFORCE 3D 4500
MOBILE CONTENT WORLD - LONDYN - 21 WRZEŚNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, przedstawiła w dniu dzisiejszym układ GoForce 3D 4500 — pierwszy na świecie procesor grafiki 3D do bezprzewodowych urządzeń multimedialnych (WMP).

Firmy Tiger Telematics i NVIDIA wspólnie opracowują następną generację technologii gier dla urządzeń mobilnych oraz same gry
LONDYN - 21 WRZEŚNIA 2004 - Firma Gizmondo Europe Ltd, podmiot zależny firmy Tiger Telematics Inc. (TGTL) z siedzibą w Jacksonville na Florydzie, ogłosiła w dniu dzisiejszym, że procesor do bezprzewodowych urządzeń multimedialnych (WMP) NVIDIA GoForce 3D 4500 będzie stosowany w konsoli do gier Gizmondo.

Najlepsze od NVIDII
THEALE, BERKSHIRE - 20 WRZEŚNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, ogłosiła dziś rozpoczęcie nowej akcji promocyjnej - NSIST skierowanej wprost do użytkowników końcowych.

Firma NVIDIA otwiera polską wersję swojej witryny sieci web
LONDYN - 8 WRZEŚNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych, potwierdziła w dniu dzisiejszym zaangażowanie w dostarczanie kompletnych usług komunikacyjno-informacyjnych swoim europejskim partnerom i klientom, otwierając polską witrynę sieci web pod adresem www.nvidia.pl.

Firma NVIDIA prezentuje najnowsze produkty podczas konferencji IDF
SAN FRANCISCO, KALIFORNIA - 7 WRZEŚNIA 2004 - NVIDIA Corporation, światowy lider w dziedzinie projektowania procesorów graficznych i procesorów przeznaczonych do obsługi multimediów cyfrowych zapowiedziała w dniu dzisiejszym prezentację kompletnej linii produktów i technologii, która będzie miała miejsce podczas konferencji Intel Developers Forum (IDF).

NVIDIA jedynym producentem układów GPU na liście integratorów organizacji PCI-SIG.
LONDYN - 23 SIERPNIA 2004 - NVIDIA Corporation, lider na rynku technologii przetwarzania obrazu, ogłosiła w dniu dzisiejszym, że PCI-SIG*, specjalna grupa odpowiedzialna za branżowe standardy technologii We/Wy w konwencjonalnych połączeniach PCI* i połączeniach PCI-X oraz PCI Express*, poinformowała, że produkty firmy NVIDIA oparte na technologii PCI Express pomyślnie przeszły szereg testów zgodności i zostały dodane do listy integratorów PCI-SIG.

NVIDIA wprowadza na rynek procesor graficzny GEFORCE 6600 — spełnienie marzeń graczy Doom 3
QUAKECON 2004 — GRAPEVINE, TEKSAS — 12 SIERPNIA 2004 - NVIDIA Corporation, lider na rynku technologii przetwarzania obrazu, wprowadziła w dniu dzisiejszym na rynek produkty GeForce™ 6600 GT i GeForce 6600 — najnowsze układy z serii procesorów graficznych GeForce 6.

NVIDIA sponsoruje QUAKECON 2004 - najważniejszą w tym roku imprezę dla graczy.
QUAKECON 2004 — MESQUITE, TEKSAS — 12 SIERPNIA 2004 - NVIDIA Corporation, lider na rynku technologii przetwarzania obrazu, wraz z firmą id Software organizuje QuakeCon 2004 — największy w tym roku turniej gier sieciowych.

Nowa technologia Scene Graph firmy NVIDIA ułatwia i przyspiesza tworzenie trójwymiarowych obrazów
SIGGRAPH - LOS ANGELES, KALIFORNIA - 9 SIERPNIA 2004 - NVIDIA Corporation, lider na rynku technologii przetwarzania obrazu, zaprezentowała w dniu dzisiejszym nowy zestaw Scene Graph Software Development Kit (NVSG SDK), który umożliwia deweloperom optymalizację aplikacji pod kątem wykorzystywania funkcji najnowszych profesjonalnych kart graficznych.

Prezentując bijącą rekordy kartę NVIDIA QUADRO FX 4400, NVIDIA przedstawia nową rodzinę profesjonalnych kart graficznych.
SIGGRAPH - LOS ANGELES, KALIFORNIA - 9 SIERPNIA 2004 - NVIDIA Corporation, lider na rynku technologii przetwarzania obrazu, wprowadziła w dniu dzisiejszym na rynek najwydajniejszą kartę graficzną — model NVIDIA Quadro® FX 4400.

Nowy plug-in „Mango” dla oprogramowania GELATO NVIDII również dla użytkowników Maya
SIGGRAPH — LOS ANGELES, KALIFORNIA — 9 SIERPNIA 2004 - NVIDIA Corporation, lider na rynku technologii przetwarzania obrazu, zaprezentowała dziś nowy plug-in dla systemów Maya® 6 obsługujący wyróżniany nagrodami program do renderowania filmów firmy NVIDIA o nazwie Gelato™.

NVIDIA przedstawia pierwszą w branży rodzinę uniwersalnych kart graficznych opartych na technologii PCI Express
KONFERENCJA INWESTORÓW FIRMY INTEL- San Francisco- 17 lutego 2004- Korporacja NVIDIA (Nasdaq: NVDA), światowy lider w dziedzinie technologii wizualnych, przedstawiła dziś pierwszą w branży rodzinę kart graficznych opartych na technologii PCI Express, zaprojektowaną by w pełni wykorzystać powiększoną przepustowość i parametry oferowane przez nowe standardy magistrali I/O.

NVIDIA demonstruje możliwości PCI Express na targach CES
Londyn- 12 stycznia 2004- Korporacja NVIDIA (Nasdaq: NVDA), światowy lider w dziedzinie technologii wizualnych, zademonstrowała możliwości architektury PCI Express na targach Consumer Electronics Show.