Back

Zapoznaj się z informacjami na temat przełomowych dokonań firmy NVIDIA w roku 2007, opublikowanymi w następujących wiadomościach prasowych. Kliknij na tytuł, aby zobaczyć pełną wersję informacji prasowej...

Renifery świętego mikołaja są zgodne: nowy chipset NVIDIA nForce 780i SLI to niezbędny element platform do grania z procesorami Intel Yorkfield
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 17 GRUDNIA 2007 — w samym szczycie świątecznych zakupów firma NVIDIA, światowy lider technologii obliczeń wizualnych, zaprezentowała chipset następnej generacji NVIDIA nForce® 780i SLI, zaprojektowany specjalnie dla procesorów QX9650 z szyną 1333 FSB firmy Intel (oznaczenie kodowe: Yorkfield).

Technologia 3-way NVIDIA SLI otwiera nowy rozdział w dziedzinie ekstremalnej rozgrywki
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 13 GRUDNIA 2007 — Termin „ekstremalna rozgrywka” zyskał właśnie nowe znaczenie. Firma NVIDIA Corporation rozszerzyła możliwości technologii SLI™, umożliwiającej wykorzystanie w jednym komputerze wielu procesorów graficnych i pozwoliła na zastosowanie do trzech kart graficznych GeForce® w jednym komputerze.

NVIDIA najbardziej cenioną firmą według organizacji Global Semiconductor Alliance
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 11 GRUDNIA 2007 — NVIDIA Corporation, światowy lider technologii obliczeń wizualnych, poinformowała dzisiaj, że organizacja Global Semiconductor Alliance (GSA) przyznała jej nagrodę dla „Most Respected Public Fabless Company”.

„Spełniły się marzenia graczy: procesory graficzne NVIDIA GeForce 8800M GTX są już montowane w notebookach”
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 19 LISTOPADA 2007 — w tegorocznym sezonie przedświątecznym rozpoczyna się nowa, charakteryzująca się nieznanym dotąd kinowym realizmem, era gier na PC.

NVIDIA reports record results for third quarter of fiscal 2008
SANTA CLARA, CA—NOVEMBER 12, 2007—NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA) has reported financial results for the third quarter of fiscal 2008 ended October 28, 2007.

Czołowe firmy z branży komputerów pc wprowadzają nowy standard monitoringu i kontroli komponentów komputera
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 5 LISTOPADA 2007 — wiodące firmy z branży komputerów PC, między innymi NVIDIA, Dell, HP, Alienware, Falcon Northwest, CoolerMaster i Thermaltake, przedstawiły dzisiaj szczegóły dotyczące nowego, otwartego i dostępnego bez opłat licencyjnych standardu monitorowania i kontrolowania w czasie rzeczywistym zasilaczy komputerowych, obudów oraz systemów chłodzenia wodnego.

Nowe rozwiązania NVIDIA Quadro® łączą architekturę Quadro™ FX 5600 z profesjonalnymi funkcjami stosowanymi w produkcji wideo
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 30 PAŹDZIERNIKA 2007 — Profesjonaliści z branży filmowo-telewizyjnej, którzy na co dzień zajmują się edycją, kompozycją i korekcją koloru, mogą obecnie skorzystać z zaawansowanych funkcji nowych kart graficznych NVIDIA Quadro® FX 5600 SDI i Quadro™ FX 4600 SDI.

NVIDIA odpowiada na oczekiwania graczy kartą GeForce 8800 GT
SANTA CLARA, KALIFORNIA—29 PAŹDZIERNIKA 2007— NVIDIA® GeForce® 8800 GT, najnowszy model z ustanawiającej standardy serii procesorów graficznych GeForce 8, trafia w dniu dzisiejszym na półki sklepowe.

NVIDIA przedstawia pierwsze nowoczesne procesory graficzne dla płyt głównych przeznaczone dla desktopów z CPU intela
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 25 WRZEŚNIA 2007 — Niedawna premiera systemu Windows Vista oraz wielu innych aplikacji zoptymalizowanych do wykorzystania grafiki 3D, w tym Google Maps i Microsoft Office 2007, zmieniła oczekiwania klientów stykających się codziennie z bogatymi graficzne aplikacjami.

Architektura NVIDIA Quadro FX 5600 dostępna dla wszystkich
SANTA CLARA, KALIFORNIA – 12 WRZEŚNIA 2007 – NVIDIA przedstawiła już w tym roku doskonałe, profesjonalne karty graficzne NVIDIA Quadro® FX 5600 i Quadro FX 4600, oparte na rewolucyjnej zunifikowanej architekturze, zapewniającej wydajne przetwarzanie, obsługę Shader Model 4.0, obliczenia na GPU oraz inne przełomowe funkcje.

NVIDIA Announces Three-For-Two Stock Split
SANTA CLARA, CA—AUGUST 10, 2007—NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA) today announced that its Board of Directors has approved a three-for-two stock split of the Company’s outstanding shares of common stock to be effected in the form of a stock dividend.

NVIDIA Reports Record Results For Second Quarter Of Fiscal 2008
SANTA CLARA, CA—AUGUST 10, 2007—NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA) today reported financial results for the second quarter of fiscal 2008 ended July 29, 2007.

Nowe oprogramowanie Gelato pozwala na zwiększenie wydajności renderingu do poziomu renderingu w czasie rzeczywistym
SAN DIEGO, KALIFORNIA — SIGGRAPH 2007— 8 SIERPNIA 2007 — Rendering to podstawa grafiki 3D i najbardziej zależny od wydajności fragment procesu produkcyjnego. Poczynając od animacji i efektów wizualnych, kończąc zaś na projektowaniu samochodów i budowli, najszybszym sposobem na usprawnienie procesu twórczego jest przyspieszenie renderingu do prędkości interaktywnych bez zmniejszania jakości obrazu. NVIDIA Corporation uczyniła w tej dziedzinie znaczący krok, przestawiając nowej generacji produkt do renderingu wysokiej jakości o prędkości zbliżonej do renderingu w czasie rzeczywistym, pozwalający na ponowne oświetlenie 60 klatek złożonej sceny w czasie 60 sekund.1 Wraz z premierą nowej wersji akcelerowanego przez GPU programowego renderera NVIDIA® Gelato® oraz prezentacją serwera graficznego 1U NVIDIA Quadro® Plex Model S4, ta zaawansowana technologia jest świadectwem utrzymującej się czołowej roli firmy NVIDIA w dziedzinie renderingu o wysokiej wydajności.

NVIDIA ustanawia rekord gęstości obliczeń wizualnych dzięki nowemu serwerowi GPU
IGGRAPH 2007— SAN DIEGO, KALIFORNIA — 8 SIERPNIA 2007 — NVIDIA Corporation pobija kolejne bariery wydajności obliczeń wizualnych prezentując system do obliczeń wizualnych (VCS - Visual Computing System) NVIDIA Quadro® PlexModel S4 - serwer graficzny z rekordową liczbą procesorów graficznych, w standardowej obudowie serwerowej 1U.

NVIDIA announces second quarter earnings conference call
SANTA CLARA, CA—AUGUST 02, 2007—NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA) will host a conference call to discuss its financial results for the second quarter of its fiscal year 2008 on August 9, 2007 at 2:00 PM, Pacific Time.

Nowe oprogramowanie firmy NVIDIA® ułatwia tworzenie rewelacyjnych gier w krótszym czasie
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 31 LIPCA 2007 — Najnowsze gry przeznaczone dla komputerów PC są złożonymi projektami, które wymagają pracy zespołów programistów, artystów i projektantów. Ponieważ opóźnienia w procesie produkcyjnym mogą mieć ogromny wpływ na budżety takich gier, NVIDIA® opracowała pakiet aplikacji pomagający twórcom gier zaoszczędzić czas i pieniądze przeznaczane na tworzenie i optymalizację ich gier.

Procesor obliczeń GPU NVIDIA® Tesla™ rozpoczyna erę superkomputerów osobistych
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 21 CZERWCA, 2007— Nowe rozwiązania NVIDIA Tesla wprowadzają na rynek HPC (high performance computing) bezprecedensową metodę przetwarzania równoległego zaawansowanych kalkulacji

NVIDIA wprowadza na rynek najwydajniejszy prcesor graficzny z obsługą DirectX 10 dla notebooków
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 13 CZERWCA, 2007— NVIDIA Corporation (Nasdaq:NVDA) zaprezentowała w dniu dzisiejszym procesor graficzny GeForce® 8700M GT przeznaczony dla notebooków PC.

NVIDIA przedstawia nową architekturę obliczeń wizualnych przeznaczoną dla profesjonalnych notebooków następnej generacji
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 11 MAJA 2007 — NVIDIA Corporation, światowy lider technologii programowalnych procesorów graficznych, przedstawiła przeznaczoną dla notebooków przełomową architekturę profesjonalnych procesorów graficznych NVIDIA Quadro®, która udostępnia zupełnie nowe możliwości obliczeniowe i graficzne dla profesjonalistów, którzy wymagają bezkompromisowej mobilności.

NVIDIA nadaje nowy wymiar notebookom
SANTA CLARA, CA—MAJ 9, 2007— NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA) przedstawiła w dniu dzisiejszym nowa rodzinę procesorów graficznych serii 8 skierowanych dla rozwijającego się rynku notebooków.

NVIDIA udostępnia rewelacyjną grafikę DirectX10 i wideo HD wszystkim użytkownikom komputerów
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 17 KWIETNIA 2007 — NVIDIA Corporation, światowy lider technologii programowalnych procesorów graficznych, rozszerzył dzisiaj uznaną serię układów graficznych NVIDIA GeForce 8 o nowe procesory graficzne (GPU), udostępniając praktycznie wszystkim, bez względu na budżet, możliwość rozgrywki w wysokich rozdzielczościach, doskonałą grafikę Microsoft® Windows Vista™ i rewelacyjne funkcje odtwarzania wideo HD DVD i Blu-ray.

NVIDIA wyróżniona nagrodą „firma roku” przez prestiżowy magazyn EE Times
SANTA CLARA, KALIFORNIA— 5 KWIETNIA 2007—NVIDIA Corporation, światowy lider technologii programowalnych procesorów graficznych, ma przyjemność poinformować o wyróżnieniu prestiżową nagrodą „Firma roku”, przyznawaną co roku za „kreatywności w elektronice” (ACE Award) przez magazyn EE Times.

Oprogramowanie do renderingu NVIDIA® Gelato® 2.1 oferuje nowe możliwości
SANTA CLARA, KALIFORNIA— 12 MARCA 2007 — NVIDIA Corporation, światowy lider technologii programowalnych procesorów graficznych, zaprezentował dzisiaj oprogramowanie do renderingu wykorzystującego procesory graficzne NVIDIA® Gelato® 2.1, zawierające obsługę narzędzia Shave and a Haircut firmy Joe Alter, przeznaczonego do tworzenia efektów włosów i futra.

NVIDIA przedstawia najbardziej zaawansowaną platformę do tworzenia gier
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 7 MARCA 2007 — Przemysł gier komputerowych jest obecnie w okresie przejściowym, jednym z największych w jego historii, związanym z wprowadzeniem Microsoft DirectX 10.

Nowa architektura NVIDIA QUADRO® to największy skok technologiczny w historii firmy
SANTA CLARA, CKALIFORNIA — 6 MARCA 2007 — NVIDIA Corporation, światowy lider technologii programowalnych procesorów graficznych, przedstawił dzisiaj nową linię profesjonalnych rozwiązań graficznych: NVIDIA Quadro FX 4600, Quadro FX 5600 oraz NVIDIA Quadro Plex VCS Model IV.

NVIDIA® CUDA™ - moc obliczeń na GPU
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 16 LUTEGO 2007 — NVIDIA Corporation, światowy lider technologii programowalnych procesorów graficznych, udostępnił dzisiaj publiczną wersję beta zestawu oprogramowania NVIDIA® CUDA™ Software Developer Kit (SDK) oraz kompilatora C, przeznaczonych do prowadzenia obliczeń za pośrednictwem procesorów graficznych (GPU) firmy NVIDIA.

NVIDIA prezentuje trójwymiarowy interfejs użytkownika dla urządzeń przenośnych
ŚWIATOWE TARGI 3GSM 2007 – BARCELONA, HISZPANIA – 12 LUTY, 2007 - NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA), światowy lider technologii programowalnych procesorów graficznych, zaprezentował pierwszą na świecie prototypową platformę wykorzystującą środowisko programistyczne OpenKODE™ 1.0 opracowane przez Grupę Khronos.

NVIDIA zmieni twój telefon w przenośny komputer osobisty
ŚWIATOWY KONGRES 3GSM – BARCELONA, HISZPANIA – 12 LUTY, 2007 r - Spełniając oczekiwania użytkowników telefonów komórkowych, NVIDIA (Nasdaq: NVDA), światowy lider technologii w segmencie procesorów graficznych, zaprezentowała nowe produkty przeznaczone dla urządzeń przenośnych.

NVIDIA i Windows Vista oferują nową, niepowtarzalną grafikę 3D
SANTA CLARA, KALIFORNIA — 30 STYCZNIA 2007 — Dzisiejsza premiera systemu Microsoft Windows Vista to znacząca data w historii – po raz pierwszy system operacyjny wymaga procesora graficznego (GPU) aby w pełni wykorzystać możliwości systemu.

NVIDIA® zdobyła nagrodę Emmy® w dziedzinie inżynierii i technologii
CES — LAS VEGAS, NEVADA — 11 STYCZNIA 2007 — NVIDIA Corporation, światowy lider technologii programowalnych procesorów graficznych, poinformował dzisiaj, że Amerykańska Akademia Telewizyjna (National Academy of Television Arts and Science) nagrodziła firmę NVIDIA za osiągnięcia w dziedzinie rozwoju procesorów graficznych, przyznając jej nagrodę Emmy w dziedzinie inżynierii i technologii.

NVIDIA® preface™ otwiera nowe możliwości pilotów zdalnego sterowania Windows Media Center dla systemu Windows Vista
CES 2007 — LAS VEGAS, NEVADA — 8 STYCZNIA 2007 — NVIDIA Corporation poinformowała dzisiaj, że platforma NVIDIA Preface oferuje technologię dla nowego typu pilotów zdalnego sterowania działających w podczerwieni i w standardzie Bluetooth, przeznaczonych dla Windows Media Center w systemie Microsoft Windows Vista.

Platforma NVIDIA® preface™ to dostęp do systemu Windows Vista poprzez zdalne urządzenia przenośne
CES 2007 — LAS VEGAS, NEVADA — 8 STYCZNIA 2007 — NVIDIA Corporation zaprezentowała dzisiaj najnowszą wersję swojej platformy Preface Personal Media Display, podsystemu składającego się z dodatkowego procesora i wyświetlacza, który pozwala użytkownikom notebooków na dostęp do informacji nawet wtedy, gdy komputer jest wyłączony.